آرشیف
وحــدت و یکپارچــگــــی ضامن بقاست
معاذالله دولتی
در دنیای سیاست همه به دنبال آن هستند تا با استفاده از پتانسیلها و ابزارهای لازم در جهت فشار آوردن به جانب مقابل، منافع بیشتر بدست آورند و با توسل به این ابزارها وارد عرصه سیاست و «بده بستان» های سیاسی شوند. استفاده از ابزارهای فشار، جانب مقابل را مجبور میسازد تا به خواستههای اساسی شما پاسخ بدهد.
غوریها حد اقل از 13 سال بدینسو دغدغه این را داشتند که از ثروت ملی و قدرت دولتی کشور کماکان سهمی به آنها نرسیده و مردم غور مانند گذشته از توجه دولت مرکزی به دور مانده اند. بدیهی است یکی از دلایلی که موجب شده حکومت مرکزی به ولایت غور از هر لحاظ توجه نکند و در نهایت به مردم فرصت مشارکت در قدرت سیاسی را ندهد، نبود ابزارهای لازم در دست مردم این سرزمین برای فشار آوردن به حکومت مرکزی بوده است. به قول یکی از بزرگان اولاً «صدای تفنگ مردم غور به گوش ارگنشینان و صدر نشینان نمیرسد». دوم شاهراه عمومی در اختیار مردم غور نیست که با بسته نمودن آن حکومت مرکزی را به چالش بکشند تا به خواستههای آنها پاسخ مثبت داده شود. سوم غور همچنان از ولایت های مرزی نیست که با بسته نمودن مرز و ممانعت از ورود کالاهای ضروری وارداتی مانند مواد سوخت و غیره، حکومت مرکزی را وادار به پذیرش خواسته های خود بسازند. بنابراین، یگانه ابزار مهمی که میتواند به عنوان وسیله فشار برای «حقطلبی» از آن استفاده شود و با توسل به آن مردم غور بتوانند سیاستها و رفتارهای غیر عادلانه حکومت را در برابر خویش به چالش بکشند، «وحدت، یکپارچی و همبستگی ملی» غوریها است. چیزیکه متأسفانه در طول تاریخ معاصر میان مردم این دیار وجود نداشته است. پراکندگی، تفرقهگرایی، بیاعتمادی نسبت به یکدیگر، رقابتهای ناسالم محیطی، حسادتهای خوردکننده، خودخواهی و بزرگبینیهای بی مورد ناشی از سطح پایین فرهنگ سیاسی و چسپیدن سیاستمداران به سیاستهای منحط و قشلاقی سبب شده که «وحدت» به عنوان برگ برنده میان مردم غور شکل نگیرد. در چنین حالتی منطقی است که حکومت مرکزی به خاطر قناعت همه طرفهای درگیر، به هیچکس هیچ نوع امتیازی ندهد. زیرا دادن امتیاز به یک گروه سبب اعتراض گروه دیگر و درد سر برای حکومت میشود.
بنابراین، تا زمانیکه سیاستمداران غوری از چپ دیروز گرفته تا راست امروز و از روشنفکر تا کسبه کار و جوانان به اختلافات محیطی و سلایق شخصی نقطه پایان نگذارند و متحدانه و همصدا برای حقطلبی و حمایت عمومی از منافع غوریها حرکت نکنند، این وضعیت کماکان ادامه خواهد یافت. اگر غوریها میخواهند صاحب سرک و برق شوند و اگر غوریها میخواهند در قدرت سیاسی مشارکت داده شوند، راهی به جز «اتحاد و همبستگی» ندارند. در الفبای سیاست نوشته شده که: «سیاست مشغله یکنفره نیست». رُکن اصلی سیاست ایجاد گروه متحد و همبسته برای رسیدن به اهداف مشترک میباشد. در یک کلام ایجاد اتحاد، اعتماد، وحدت و یکپارچگی میان مردم غور ضامن بقای آنها است. بدون اتحاد به همان راهی خواهیم رفت که قبلاً رفته بودیم.
نوشتن دیدگاه
دیدگاهی بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مطالب مرتبط
پر بیننده ترین مقالات
مجلات و کتب
پیوند با کانال جام غور در یوتوب
صفجه جام غور در فیس بوک
Problem displaying Facebook posts.
Type: OAuthException
Subcode: 460
گزارشات و مصاحبه ها
-
قاری رحمت الله بنیان گزار گروه داعش و سرکرده گروه طالبان ولایت غورطی یک عملیات نیروهای امنیتی افغان در ولایت فاریاب کشته شد
-
کارگاه سه روزه آموزش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه برای نیروهای امنیتی و دفاعی در ولایت غور
-
گرامیداشت شانزدهمین سالروز تأسیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در ولایت غور
-
امضاء تفاهمنامه نشر برنامه های حقوق بشری با چهار رادیو در ولایت غور