آرشیف
مشکل مــــــــا با والی بر سرِ چیست؟
محمد حسن حکیمی
نهادهای مدنی اصلا به خاطر تعدیل قدرت حاکمان، اعمال ارادۀ مردم، نظارت از عملکرد دولت و جلوگیری از استبداد و تکروی دولتمداران به میان آمده است. از آنجای که وظیفه ومسوولیتش ایجاب می کند گهگاهی از طریق نوشته ها، سخنرانی ها، راهپیمایی ها ، مصاحبه ها وغیره ، از کجروی های حاکمان انتقاد می کند تا اصلاحی در رفتار حکومت صورت گیرد و نارضایتی مردم بیش از حد بالا نگیرد. نهادهای مدنی غور هم همیشه به خاطر مسوولیتی که در برابر جامعه شان دارند ، اگر عملکرد خلاف مصالح مردم می بیینند سعی می کنند اذهان عامه را در مورد آن روشن تر نمایند و بالای حکومت فشار بیاورند تا در مسیر درست گام بردارند. دولتمردانی که از این زمینه مناسب اطلاع دارند و موجودیت نهادهای مدنی را به خیر مردم و دولت می دانند از این فرصت ها استفاده می کنند و از نهادهای مدنی در راه بهبود اوضاع استفاده می برند ؛ اما کسانی هم هستند که این فرصت مناسب را درک نمی توانند و با سنگرگیری در مقابل نهادهای مدنی ، خود را با آنها درگیر می کنند و به جای اینکه وظایف اصلی خویش را بخوبی انجام دهند خود را و نهادهای مدنی را مصروف کارهای غیرضروی می سازند و به مردم و دولت ضربات شدیدی وارد می سازند.
والی غور جناب هیواد ازین دسته دولتمردان است که انتقاد سالم و سازنده را خصومت و دشمنی می پندارد و مخالفت مدنی و رسانه ای را تخریب و توطیه فکر می کند و با تصمیم گیری های عجولانه اش اوضاع را پیچیده تر و جنجالی تر می سازد. به هرحال ما چرا با والی غور مشکل داریم ؟ به برخی از آنها در زیر اشاره می کنیم.
1- نهادهای مدنی غور با هیچکدام از دولتمردان به شمول والی خصومت شخصی ندارند ، فقط می خواهند از حقوق مردم ومنافع غور دفاع نمایند.
2- نهادهای مدنی می خواهند اوضاع امنیتی ولایت خوب باشد و سرزمین باستانی غور بیشتر ازین دچار جنجال و خانه جنگی و فقر وبیچارگی نباشد. اما سیاست های والی غور به جای اینکه امنیت را تأمین نماید ، به جنگ ها و خصومت ها و سرگردانی های مردم ما می افزاید. مردم می گویند که در کشکمش های قوم رضا و تایمنی ، مشکلات ولسوالی تیوره، جنجال ملامصطفی و اقوام پهلوان، جنجال نصرالله و محمود، مشکلات دولتیار ، یا ضعف اداره یا رفتار عمدی والی باعث بحران آفرینی و ایجاد مشکل شده است. ما می خواهیم این کشمکش ها و جنجال ها نباشد. آیا این خواسته ما کدام عیب و ایرادی دارد؟
3- نهادهای مدنی می خواهند که فساد اداری و اختلاس از ادارات دولتی برچیده شود یا حداقل کاهش پیدا نماید ، آیا این خواسته مشکلی دارد؟
4- ما می خواهیم روشن باشد که 25 هزار دالری که از بودجه « مبتنی براجراات والیان» و هشتصد هزار افغانی دیگری که در هر ماه به دسترس والی غور قرار دارد در کدام راه ها مصرف می شود؟ و آیا این پول واقعا در جاهای مناسب مصرف می شود؟
5- ما می خواهیم نحوۀ توزیع زمین های شهرداری و دولتی واضح و روشن و شفاف باشد و به مستحقین توزیع گردد نه به کسانی که چندین خانه و دکان و نمره دارند و همیشه حق مردم را تلف می نمایند.
6- ما می فکر می کنیم والی حق ندارد پارک کنار « افغان اید » را به نام های گوناگون تصاحب کند ، تا تمام درختان مثمر وغیرمثمر آن خشک شود و ازبین برود و بعد به نام اقوام و برادران والی توزیع گردد و به والی غور تعلق گیرد.
7- ما می خواهیم از بازار سیاه خطرناکی که در مورد توزیع زمین ایجاد شده است جلوگیری شود و به حق مردم ما بیشتر ازین جفا صورت نگیرد.
8- ولسوال تیوره به نام محمد نادر که از اقوام والی می باشد در حالی که به طالبان پیوسته اما معاش آن از طرف والی و دولت حواله شده است که اسناد وجود دارد. آیا این کارها به خیر مردم است؟ ما می گوییم نیست.
9- ما می خواهیم بازسازی ونو سازی بیشتری در غور به میان بیاید و کارها به اهل کار سپرده شود.
این خواسته های ما همه به خیر مردم و صلاح این ولایت است و اگر کسی فکر می کند که این نظریات به نفع مردم نیست ، حاجت به جنگ و نزاع وجنجال نیست . بیاید دلایل خود را بگوید و نوشته کند که به فلان فلان دلیل این کار ها خوب است و جامعه مدنی نباید صدای خود را بکشد. در زیر برخی اسنادی که نشان دهنده جنجال آفرینی و ادارۀ نامناسب والی غور است می آوریم تا نشان دهیم که مشکلات ، همه توسط والی ایجاد شده و اگر این مشکلات به خیر مردم نیست نباید بیشتر ازین ادامه پیدا کند و مردم را از دولت ناراضی بسازد وغور را به طرف قهقرا ببرد. من دها اسنا د اختلاص والی غور را دیدم که انجام داده بود.
نوشتن دیدگاه
دیدگاهی بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مطالب مرتبط
پر بیننده ترین مقالات
مجلات و کتب
پیوند با کانال جام غور در یوتوب
صفجه جام غور در فیس بوک
Problem displaying Facebook posts.
Type: OAuthException
Subcode: 460
گزارشات و مصاحبه ها
-
قاری رحمت الله بنیان گزار گروه داعش و سرکرده گروه طالبان ولایت غورطی یک عملیات نیروهای امنیتی افغان در ولایت فاریاب کشته شد
-
کارگاه سه روزه آموزش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه برای نیروهای امنیتی و دفاعی در ولایت غور
-
گرامیداشت شانزدهمین سالروز تأسیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در ولایت غور
-
امضاء تفاهمنامه نشر برنامه های حقوق بشری با چهار رادیو در ولایت غور