X

آرشیف

حکومت اشرف غنی سقوط یا عروج

 

مقدمه : این عنوان پاسخ است به دغدغه وسوال های آنعده از همو طنان ما که همیشه  روی عوامل  وانگیزه های  سقوط جمهوریت تمرکز کرده اند واز خود ودیگران می پرسند جمهوریت یا حکومت اشرف غنی  چرا سقوط کرد؟ عوامل وانگیزه های سقوط چه بود؟ وکی این بسته جمهوریت را به پرتگاه انداخت وسوال های ازین قبیل .جمهوریت از دیدگاه وقضاوت کسانی که تنها معاش میگرفتند ومست مصارف بی رویه دفتر و موتر های زره ولبخند ملیح همکاران بودند یک سقوط ویا از دست دادن نعمات خدا داد بحساب می اید اما اصل واقعیت را استراتیژی وهدف رهبران جمهوریت بیست ساله مشخص میسازد که بخاطر رسیدن به این استراتیژی خیلی مدبرانه ومذبوحانه کوشش کردند وبجای سقوط به نقطه عروج رسیدند.

اگر کمی عاقلانه بر شعار ها وعملکرد رهبران وپا لیسی میگران جمهوریت دقت وتوجه میشد به سادگی عمق استراتیژی رهبران جمهوریت فهمیده میشد وحالا گفته میتوانیم خروج امریکائیها وانتقال قدرت به طالبان از منظر رهبران جمهوریت عروج است نه سقوط .  از منظر عمق استراتیژی رهبران این جمهوریت قابل درک است اگر کمی عقل وشعور وجود میداشت  آنانیکه در کابل بر چوکی ها لمیده بودند می دانستند فرجام شان چیست اما نه آقایان خیلی کوتاه اندیش وروز گذران بودند .لذا کسان که شبها بیدار خوابی کشیدند تا صبح شود و سوار بر موترضد زره به دفتر برسند  وعطر فساد مالی واخلاقی را استشمام کنند این تحول را یک سقوط  می پندارند .درست مانند امر الله صالح وسرور دانش وپیروان شان این تحول را یک سقوط دلخراش می پندارند ولی برای کرزی واشرف غنی  واطرافیان خاص شان  یک تحول مثبت وعروج پیشبین شده است . در نوشته زیر  دلا ئل عروج نظام جمهوریت را به امارت اسلامی طالبان  حضور آنعده دوستان با کشته شدن وتوهین وحذف وتبعید نفهمیدند ماده وار توضیح میدهم.

عروج جمهوریت از منظر عمق استراتیژی حامدکرزی، خلیل زاد واشرف غنی.

رسیدن به مرحله حکومت تک قومی وبیرون راندن ،سران اقوام دیگر از کابل وحتی افغانستان عمق استراتیژی حکومت ، زر وتزویر کرزی واشرف غنی  زیر نام جمهوریت را تشکیل میداد، آنها درین راستا هم ابراز نظر میکردند وهم فور مول های عملی را یکی پی دیگر تطبیق مینمودند .درین مسیر حریفان  را چنان به غل وزنجیر چوکی وفساد اداری واخلاقی بسته بودند که هرچه بر سر ورو  و زیر وبلند شان میزدند تکان هم  نمیخوردند.

این استرا تیژی در نخستین روز های حکومت داری کرزی از زبان اشرف غنی که وزیر مالیه بود وشخص روک وبی حوصله هم هست درفرودگاه هرات به فهیم گفته شد( او در جواب فهیم که گفت شما فردا با بکس های خود فرار میکنید ! گفته بود ما آمده ایم تا شمارا بیرون بیاندازیم…البته بعد ها برای پروفیسور ولی مسعود هم گفته بود با ذکر همه اسباب ووسائل .که حالا آقای ولی مسعود با گریه وناله همان کلیمات را هیجا میکند که من را اینطور گفـت: (آخر گفتن نمیخواست از عمل کرزی نمی فهمیدین  که استراتیژی آن چیست. .؟ آنچه امروز مینویسم تکرار نوشته های است که در سالهای 2014 زیر نام طرح ده ها تاتیک بخاطر رسیدن به یک استراتیژی نوشته بودم حالا طور  یادگار در سایت جام غور این نوشته را ماندگار میسازم .

تکتیک های کرزی

  • گاهی ذهنیت سازی میکرد مثلا در صحبت هایش میگفت ( کابل را کی خراب کرد؟ مگر حزب اسلامی  وجمعیت خراب نکرد؟ در حالیکه به فر مانده جمعیت لقب قهر مان ملی داده بود( یعنی به ویرانگر کابل)  پیروان مسعود را زیر سایه چپر قهر مان ملی خوابانده  ودر دافاتر بادام میخوردند وخودش طور پیوسته تکتیک های حساب شده را عملی میکرد.
  • تکتیک حذف وترور :ترور رهبران غیر پشتون از مصطفی کاظمی شروع شد تا آخرین نفر سر شناس وگروگان گیری پسران شان بنام مشاور از مهمترین تکتیک های او بود.وتعیین کمیسیون های بر رسی قضیه که تا امروز نتیجه اش را کس نفهمید.
  • ایجاد اختلاف بین پنجشیری، سالنگی، کوهستانی، پروانی وبدخشانی ، هراتی وغوری ومتلاشی ساختن هسته رهبری ومرکزی این مردم با حذف بر هان الدین ربانی .
  • دی دی آر ویا خلع سلاح مخالفین طالبان بنام گروپ های مسلح غیر مسئول  وایجاد خلاء امنیتی برای باز گشت  طالبان
  • حذف سیستما تیک از دفاتر ملکی ونظامی زیر نام پروگرام پی آر آرواصلاحات اداری
  • احیاء وتقویت طالبان با ارسال پول هنگفت: مصلا آقای کرزی یک مر تبه صد ملیون دالر به یک نفر بنام منصور داد که طالبان را از کویته به کابل میآورد ولی او طالبان را از کویته تا کوه های ارزگان آورد. دفعه دوم  معامله گروگان گیری عبدالخالق فراهی قنسل افغانستان در پیشاور را ساز ماندهی کرد وبخاطر رهائی عبدالخالق فراهی250  ملیون دالر برای طالبان داد که هدفش با سازی مجدد طالبان بود ورنه عبدالخالق فراهی برای افغانستان 250 افغانی کار نکرد وارزش هزار افغانی  هم نداشت.
  • ترور شخصیت :تشویق وزراء به فساد مالی بخاطر ساختن دوسیه اختلاس برای کلانهای تاجیک وازبک وهزاره. همه وزرآئ تا جیک وازبک تبار دوسیه فساد مالی داشتند ، اما فاروق وردک با اتهام 400 ملیون دالر آزادانه میگشت وخم به ابرو نمی آورد.
  • راه اندازی درامه بد نام سازی وترور شخصیت متنفذین مانند متهم ساختن  دوستم بنام لواطت با اشچی …
  • در آخرین لحظات دور دو ریاست جمهوری تقلب در انتخابات وشعار علیه امریکا که بخاطر نزدیک شدن با طالبان بود.
  • آزاد سازی فر ماندهان طالبان از زندانها وارسال شان به جبهات جنگ .وطالبان را برادر خواند.
  • آقای کرزی سه بار به پا کستان سفر کرد تا ملا عبدالغنی برادر معاون سابق ملا عمر را از زندانهای پا کستان رها سازد .اینکه ملا برادر چرا در پا کستان زندانی شده بود این معمارا تا حال کسی نمیداند اما با وساطت خلیل زاد وکرزی از زندان رها شد وبه قطر منتقل گردید تا درامه خروج امریکا وباز گشت طالبان را از راه مذاکره کمی قانونی سازند.

کرزی و تلاش بخاطر تقویت اعتبار سیاسی طالبان:

کرزی بعد از ختم دور دو ریاست جمهوری کوشش کرد تا برای طالبان اعتبار سیاسی کمائی کند.او در داخل قصر ریاست جمهوری مهمانخانه ساخت و وزراء ووالیان مخلوع وسران بیکار وطماع اقوام دیگر را از طرف ظهر دعوت میکرد ودرانجا نان وچای وچلم وشعار صلح سر میداد واینکه همه باید با طالبان ملاقات کنند کرزی طی دوسال چندین بار مخالفین طالبان  را به پاکستان، چین، ازبکستان،قطر، ایران وروسیه برد تا با طالبان ملاقات کنند ، با راه اندازی این پروسه طالبان را از یک گروه جنگی به گروه سیاسی تبدیل ساخت،  ایشان رابا شخصیت های سیاسی کشور ها ی دنیا معرفی کرد آهسته آهسته حساسیت کشور ها در برابر طالبان کاهش یافت. تا جا ئیکه امریکائیها راحت با نمایندگان طالبان می نشستند ومذاکره میکردند.

تا سیس دفتر سیاسی طالبان در قطر ونشستن نمایندگان امریکا زانو به زانو با طالبان:

زلمی خلیل زاد که طراح وبر نامه ریز تمام تکتیک های بکار رفته در برابر مخالفین سیاسی خود در افغانستان بود بخاطر مسائل قومی از نفوذ خود در اداره ترامپ استفاده کرد وبرای طالبان در قطر یک آدرس سیاسی ساخت تا با ایشان مذاکره وتعامل کند ونیرو های امریکا را آبرو مندانه از افغانستان بیرون کند.آقای خلیل زاد طی دو سال مذاکره وخوردن قروانه با طالبان در دوحه  برای طالبان درس سیاسی داد واز آدرس آنها به مقا مات امریکائی راست ودروغ زیاد گفت تا نیرو های امریکا از افغانستان بیرون شوند وزمینه سقوط حکومت به نفع طالبان آماده گردد .خلیل زاد آبرو واقتدار یک ابر قدرت قربانی اقتدار وقدرت قومی کرد.

خلیل زاد من حیث نما ینده با صلاحیت امریکا  با طالبان قرار دادی را امضا کرد که تا هنوز نمیتوانند متن آنرا در دسترس عموم قرار دهند چون در قرار داد چیز های است که عملی نمیشود ومنتها زمینه خروج افتضاح آمیز امریکا از افغانستانرا مساعد ساخت .

حکومت داری اشرف غنی مرحله پیشرفته انتقال مثبت ویا عروج بسوی استراتیژی پیشبینی شده.

دوره اشرف غنی دورۀ اجرأات عملی بود طوری که اسماعیل یون وجنرال طاقت وتیم شان بعد از صحبت های خصوصی با اشرف غنی مطمئن شدند واز شعار دادن وسر صدا دست کشیدند چون اشرف غنی برای شان گفته بود کسی را تحریک نکنید من این مرحله را زیر شعار تکمیل دوره امانی به پایان میرسانم.همان بود که تیم نا سیونالست های چون یون وطاقت در دوره حکومتداری اشرف غنی آرام بودند ومطمئن بودند که اشرف غنید هیچ کوتاهی نمیکند.

  • آقای اشرف غنی از تمام مواد قانون اساسی یک ماده را عملی میکرد آنهم مربوط به صلاحیت های رئیس جمهور بود از مامور رتبه 3 شروع تا یک ملیون افغانی صلاحیت شخص رئیس جمهور بود وظیفه معاونین فقط توصیف وتعریف رئیس جمهور بود وبس.
  • او هم مانند حامد کرزی با تعیین کمیسیون ویژه تمام قوماندانان وحتی افراد عادی طالبان را از زندانهای بگرام وپلچرخی رها کرد وسنگر هارا تقویت کرد..
  • توسعه پروژه های ساختمانی وباز سازی وانتن های مخابراتی ومکاتب خیالی در مناطق نا امن ولایات شرقی وجنوبی  ودادن مالیه وبودجه  به جنگجویان طالبان .
  • اینکه در جمهوریت انتخابات با تقلب وفر مایش همراه بود از کشی پوشیده نیست.
  • در دموکراسی حامد کرزی واشرف غنی اگر تجمع اعتراضی وتظاهرات صورت میگیرفت انتحاری های امنیت ملی عاجل خودرا انفجار میداد ومسئولیت را بدوش داعش میگذاشتند. وحتی بر مراسم جنازه همین کشته شده هم انفجار وانتحار صورت میگیرفت.
  • اولین اقدام نمادین اشرف غنی احمد زی که طور آزمایشی  صورت گرف ، دور انداختن ضیاء مسعود از دفتر کارش بود تا ببیند اینهائیکه خیلی قور وپف میزنند چه عکس العمل نشان میدهند .عکس العمل ضیاء مسعود این بود که با صدائی گریه آلود گفت گناه من چه بود من را بر طرف کرد.نمیدانست که گناهان آن مربوط به دفتر واداره نیست .اشرف غنی قوت بیرون از دفتر را آزمایش میکرد..بعد ازین اقدام اشرف غنی لقب بابای ملت گرفت.با آنکه اشرف غنی وخانمش هردو مسیحی بودند اما با این اقدامش اقوام وقبائل آنرا بابای ملت لقب دادند.
  • اشرف غنی تمام صلاحیت هارا در ریاست جمهوری متمرکز ساخت ، صلاحیت های تمام ارگانهای امنیتی را به شخصی بنام داکتر محب داد که  حتی جغرافیائی افغانستان را نمیدانست ولی طالبان را چلنج میداد که اگر به جنگ از ما گرفتین نوش جان شما کس نبود بپرسد تجربه شما از جنگ چیست.؟
  • اشرف غنی خودرا سر قوماندان اعلی میخواند افسران با تجربه وبی تجربه ای تحت امر خودش را قوماندان قل اردو ها و لوا ها مقرر کرد که جزء دستور خودش ویا داکتر محب قطعا از وزیرای سکتور امنیتی اطاعت نمیکردند
  • هر کس که در برابر طالبان بی رحمانه عمل کردی انرا بنام متعصب وقاتل پشتونها از وظیفه بر کنار میکرد.
  • مارشال دوستم واستر جنرال های چون اعطا محمد نور واسماعیل را میخواست به طالبان تسلیم دهد به آنها اجازه جنگ با طالبان داده بود اما این مارشال ها باید از تورنها مرمی ومهمات در خواست میکردند والا با سلاح های بدون مرمی به دست طالبان می افتادند.دو استر جنرال ویک مارشال در هرات ومزار ساعت ها منتظر بودند تا تورن برای شان یک شاجور می مرمی بدهد.

با پیاده ساختن مراحل مختلف تکتیکی جهت رسیدن به استراتیژی اقتدار تک قومی وبیرون راند دیگران زمینه تسلیمی قطعات نظامی وسقوط ادارات دولتی را برای طالبان مساعد ساخت اما دریغ که این پروسه خا ئنانه وخو نین بود .همه کسان که کشته میشد از ولایات شمال افغانستان بود ند خصوصا از بدخشان واندرابهای بغلان.

آقای اشرف غنی بعد از فرار بجای غرب در امارات متحدۀ عربی مسکن گزید تا برخی بیایند واز این خداماتش قدر دانی کنند واو در اولین دیدار با بعضی تجار ومتنفذین افغانستان در دوبی گفت: امانت را به صاحبان اصلی اش سپردم .ما نمیتوانستیم لنده غر هارا از کابل بیرون کنیم چارۀ جزء تسیلمی حکومت به طالبان نبود واین کار را کردم وافتخار هم میکنم.رئیس جمهور غنی از تسلیمی حکومت به طالبان پشیمان نیست اما رءسا ومدیران که فقط به چوکی خود خوشحال بودند حسرت روز های ماموریت در دوران جمهوریت را دارند.

لذا تحول جمهوریت به امارت یک بر نامه سنجیده شده بود که گروه های قومی همزمان با تهاجم امریکا به افغانستان آنرا سازماندهی کردند ومؤفقانه عملی ساختند.

از زمان سقوط جمهوریت تا امروز هیچوقت طالبان حامد کرزی واشرف غنی را مزدور ودست نشانده امریکا نگفتند چنانچه حامد کرزی وغنی هم طالبان ونحوه حکومت داری آنهارا نقد نمیکنند .کرزی در کابل است وگاهی با داکتر عبد الله ونماینده یوناما ملاقات میکند وبا آوردن دختر خورد سالش در مجالس از حقوق زنان ودختران دفاع میکند در حال که در طول جمهوریت کسی روی خانمش را ندید وخانمش مانند خانم طالبان در پرده بود.

حکومت های کرزی واشرف غنی عمدا مسیر رسیدن به حکومت تک قومی طالبان را طی کردند وهر گز این مرحله را سقوط نمیگویند

 

.

 

X

به اشتراک بگذارید

Share

نظر تانرا بنویسد

کامنت

نوشتن دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

مطالب مرتبط

پیوند با کانال جام غور در یوتوب

This error message is only visible to WordPress admins

Reconnect to YouTube to show this feed.

To create a new feed, first connect to YouTube using the "Connect to YouTube to Create a Feed" button on the settings page and connect any account.