آرشیف
کشاورزان غور از نبود سرخانهها برای نگهداری فراوردهای زراعتیشان شکایت دارند.
جام غور
عبدالحمدشیرزی یکی از کشاورزان منطقه پوزلیچ ولایت غور است. او میگوید، سالهاست به کار کشاورزی سرگرم است و در این مدت به دلیل نبود سردخانههای معیاری بیشتری فراوردهایش همچو کچالو، پیاز و سایر محصولاتش خراب شده و از این ناحیه بارها متضرر شدهاست.
آقای شیرزی میگوید، هرچند او وسایر کشاورزان منطقهشان سرد خانههای را برای نگهداری محصولات شان اعمار کردهاند، اما عدم آگاهی و چگونگی نگهداشت محصولات شان باعث شده تا ضربه اقتصادی بیبینند.
موصوف می گوید:« پارسال که سال خیلی سرد بود مردم هم نا آشنا بود با سرد خانهها بعضی دهاقین کچالو شان یخ زد و خراب شد، ما از طرف ریاست زراعت کدام آموزشی ندیدیم درباره نگهداری سردخانههای کچالو، توقع ما این است که باید دهاقین رهنمای شوند و کمک شوند بخاطریکه امسال بسیار متضرر شدند دهاقین.»
این کشاروز غوری همچنان میگوید، ریاست زراعت، آبیاری و مالداری این ولایت، چندسال پیش در منطقه آنان ۷ سردخانه را ایجاد کرده و خودشان نیز برخی از سرخانهها را ساختهاند که هزینه بالای را در برداشته است.
این کشاورز غوری می گوید:« سردخانه خو به بعضی دهقانان یک یک دانه سردخانه داد که در قریه ما ۷ سرد خانه است و باز هرکس جدا سرد خانه از خود دارد، هزینه سرد خانه چیزی کم ۶ لک افغانی است.»
از سوییهم، آگاهان امور کشاورزی غور اعمار سردخانهها را برای نگهداری محصولات کشاورزان مفید عنوان میکنند و میگویند، در سردخانهها درجه حرارت کنترول میشود و از فاسد شدن فراوردهای کشاورزی جلوگیری میکند.
در همینحال، مسئولان ریاست زراعت و دامداری غور میگویند، قرار بود امسال بیش از ۱۰۰ سرد خانه را برای کشاورزان این ولایت اعمار کنند، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا و تحولات اخیر سیاسی در کشور نتواستند برای کشاورزان کاری را انجام دهند.
فراحمد فردوس، یکی از مسئولین ریاست زراعت و دامداری غور می گوید:«در سال جاری ۱۴۰۰ ما به تعداد ۱۰۰ سرد خانه کچالو داشتیم و ۵۰ سرد خانه سیب داشتیم که از طریق کشور دوست هندوستان این سردخانه های سیب در نظر گرفته شده بود، کارهای ابتدایی و سروی آن تما اسنادش تکمیل شد و به وزرات زراعت فرستاده شد، اما متاسفانه ویروس کرونا که در سال جاری پیش روی بود وهمچنان تحول که در این اواخیر به میان آمد تمام پروژه های ما به تعلیق درآمد و پروژه های که کارشده بود و نمیهکاره بود همه متوقف شد و فعلن هیچ پروژه ما تکمیل نشده و اگر تکمیل هم شده پول آن پرداخت نشده و به همین قسم امسال ما نتوانستیم هیچ سردخانه را بسازیم.»
براساس گفتههای مسئولان ریاست زراعت و دامداری غور، آنان در یک سال گذشته در کنار ساخت بیش از ۳۵۰ سرد خانه برای کشاورزان این ولایت، برنامههای آموزشی را جهت نگهداری درست فراوردهای کشاورزان راه اندازی کردهاند که نتیجه خوب داشتهاست.
معروف سیدی
نوشتن دیدگاه
دیدگاهی بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مطالب مرتبط
پر بیننده ترین مقالات
مجلات و کتب
پیوند با کانال جام غور در یوتوب
صفجه جام غور در فیس بوک
Problem displaying Facebook posts.
Type: OAuthException
Subcode: 460
گزارشات و مصاحبه ها
-
قاری رحمت الله بنیان گزار گروه داعش و سرکرده گروه طالبان ولایت غورطی یک عملیات نیروهای امنیتی افغان در ولایت فاریاب کشته شد
-
کارگاه سه روزه آموزش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه برای نیروهای امنیتی و دفاعی در ولایت غور
-
گرامیداشت شانزدهمین سالروز تأسیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در ولایت غور
-
امضاء تفاهمنامه نشر برنامه های حقوق بشری با چهار رادیو در ولایت غور