آرشیف
ویژه گی های یک وکیل خوب:
نثار احمد کوهین
وقتی حرف از ویژه گی های یک وکیل خوب می زنیم، هریک تصویری مشخصی از ویژه گی های یک وکیل خوب را در ذهن خود داریم و ممکن است این ویژه گی در حیطه فهم و درک ما متفاوت و یکی مهم تر از دیگر ی باشد. صادقانه اعتراف می کنم که من تاهنوزم درین مورد مقاله و یا کتابی نخواندم و آنچه که فکر کردم بنا به خواست دوست نهایت محترم جناب احمدی صاحب نوشتم و امید دوستان عزیز در غنا مندی ان افزوده و ممنون سازند.
به نظر من ویژه گی های یک وکیل خوب قرار ذیل است:
_ حیطه صلاحیت و مسئولیت خود را بداند. یعنی اینکه دستور العمل ها و قوانین که مرتبط به نقش، رسالت و مسئولیت یک وکیل است، خوب خوانده باشد و فهم عمیق و دقیق از قوانین کشور داشته باشد.
_ نیاز های اساسی مردم و محیط خود را با تمام معنا درک کرده باشد. و در مورد مسایل ملی بفهمد و در مسائل منطقه ی و روابط با همسایه ها مطالعه کافی داشته و مسایل جهانی را از نظر دور نداشته باشد.
_ صادق و متعهد باشد. صادق به مردم و محیط خود و متعهد به وعده های که در زمان کمپاین انتخاباتی خود داده است.
_ پرسش گر و پاسخگو باشد. از پرسیدن خجالت نکشد و در پاسخ گوی غرور کاذب نداشته باشد.
_ شجاعت داشته باشد و در بیان حقایق از هیچ چیزی هراس نداشته باشد. یک نماینده که اخلاق برده گی داشته باشد و در هر موارد چشم و چشم بگوید و اخلاق اربابی و یا هم بهتر بگویم اخلاق شهروندی اگاه را نداشته باشد، هر گز نمی تواند نماینده خوبی باشد.
_در رشته و مسلکِ که خوانده، با سواد باشد. باسواد با این معنی که در هر کمیسیون قانون گذاری بنا به رشته و مسلک که خوانده قرار گیرد، اگر توانایی بالا داشته باشد مطمئن به زود ترین فرصت از حرمت و احترام بالای هم بر خور دار می شود.
و ضمنن سواد کافی در رشته خاص نیاز و ضروری است که در مود تاریخ افغانستان معلومات کافی داشته باشد و لایه های تاریخ اجتماعی این کشور را خوب بفهمد.
_ اعتماد به نفس بالا داشته داشته باشد. آدم شرمنده، خجول و ترسو نباشد. اعتماد به نفس بالا به معنی اعتماد به نفس کاذب داشتن، دروغ بافی و دغلبازی نیست.
_ تجربه قوی کار اجتماعی داشته باشد. قبل ازینکه وارد دنیای وکلالت شود باید در اجتماع خود کار کرده باشد. از افکار، فرهنگ و شیوه تعامل اجتماع که قرار است نماینده شان باشد خوب آگاهی داشته باشد.
_ پر تلاش وپشت کار داشته باشد. یک آدم لمپن، نا کارا و نازدانه خوی هرگز نمی تواند نماینده خوب باشد و این پر تلاشی و پشت کار داشتن اش قبلا به مردم و اجتماع ثابت شده باشد.
_ ظرفیت تحمل پذیرش تفاوت های فرهنگی، فکری و اجتماعی را داشته باشد.
یک آدم که فقط فهم مطلق فهم خودش را بداند و در داشته های فکری، اقتصادی و سیاسی که دارد غرور کاذبانه و عدم تحمل پذیرش تفاوت ها و یا هم همان تفاهم را نداشته باشد نمی تواند نماینده خوبی باشد و کاری مثبتی به نفع اجتماع خود رقم بزند.
_ قوه درک عالی و توانایی تحلیل، و تعلیل اوضاع اجتماعی، سیاسی را داشته باشد.
_ دارای قدرت تصمیم گیری مستقلانه باشد و در تصمیم گیری هایش، منافع ملی، مردمی و محیطی خود را درک کرده بتواند.
_تحت تاثر پست، مقام و موقف موقت پنجساله نرود و مردم را ناظر عمل کرد خود بداند.
_ اندیشه باز و اهل تفاهم و مدارا باشد.
_ خلاق، مبتکر و اهل مطالعه باشد. و همیشه در هر چالش اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، توانایی ارایه طرح بیرون رفت معقول و منطقی را داشته باشد.
_سخن خوب و خوب سخنگفتن را بلد باشد. یعنی اینکه در مورد خواسته های مشروع مردم خود خوب آگاه باشد. این آگاهی از نیاز هارا به زبان شیوا، عام فهم و علمی، با استدلال منطقی بیان کرده بتواند.
…………………………………………..
چند موارد من لیست کردم شما می توانید اضافه کنید و یا هم بعضی موارد را حذف کنید.
نثار احمد کوهین.
سه شنبه ۲۴ میزان
کابل_ افغانستان.
نوشتن دیدگاه
دیدگاهی بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مطالب مرتبط
پر بیننده ترین مقالات
مجلات و کتب
پیوند با کانال جام غور در یوتوب
صفجه جام غور در فیس بوک
Problem displaying Facebook posts.
Type: OAuthException
Subcode: 460
گزارشات و مصاحبه ها
-
قاری رحمت الله بنیان گزار گروه داعش و سرکرده گروه طالبان ولایت غورطی یک عملیات نیروهای امنیتی افغان در ولایت فاریاب کشته شد
-
کارگاه سه روزه آموزش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه برای نیروهای امنیتی و دفاعی در ولایت غور
-
گرامیداشت شانزدهمین سالروز تأسیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در ولایت غور
-
امضاء تفاهمنامه نشر برنامه های حقوق بشری با چهار رادیو در ولایت غور