آرشیف
فــراخــــوان مسجد خادم العمین در شهر فیـروزکوه
khatibi
به حال کسی گریست که دخل اش نه و خرجش بیست.
دستر خوان به اندازه نان هموار شود.
آب را نادیده موزه را کشیدن خطا است.
این ها محبت های بزرگواران اند که تلخی روزگار را چشیده تجارب عینی را بیان داشته و برای ما طور تحفه و سر نوشت ساز بجا گذاشته اند هر یک از وجایز بزرگان دنیای از تحلیل و تجزیه و کنجکاوی است که بر آن بدیده قدر باید نگریست تا کارها بر وفق مراد پیش رود.
در هر اجتماع افراد خیر اندیش و دور اندیش وجود دارد آرزو دارند تا مصدر خدمتی بمردم و اجتماع خود شوند بخصوص این خدماتی که متکی به آیات الهی باشد باعث سرفرازی دنیوی و اخروی است، به استناد آیه مبارکه (انما یعمر مساجد الله …) الایه مسجد جامع خاتم النبین که در زمان حکمروائی والی محمد آصف خان والی وقت در تپه شمال شهر فیروز کوه روبروی تعمیرتاریخی دو منزله در چند صد متری شمال پل ارتباطی مسجد جامع، تحت نام مسجد جامع خاتم النبین صلی الله علیه وسلم بدون گل دسته بنا شد که در نوع خود بی نظیر قلمداد میشد، ستون وسط و محراب آن جلب توجه همگان قرار میگرفت، سقف آن به سبک بسیار عالی از چوب رَخدار مسطح گردید که نماز گزاران بر علاوه اینکه به دنیایی معنوی مصروف طاعات و عبادات بود لحظاتی را در کنج و کنار و ظرافت آن نیز خیره میشدند؛ نظر به تقاضای عصر، فرسوده شدن ستون، دیوار ها و ازدیاد نفوس نظر اجماع بر آن شد تا این بنای اسلامی منحیث یادگار وسعت یابد تا هیچ نماز گذار در ایام نمازهای عید و جمعه در فضای باز در پشت پنجره ها نماز را اقامه نکنند.
دست کمک بسوی خیرخواهان دراز شد هر باشنده با احساس و دین دوست غور آنچه که در توان داشت داشت دریغ نکردند تا که طرح و نقشه مسجد جامع بمیان آمد. عده بر آن شدند صرف در محدوده قبلی که هزینه کمتر برمیدارد نقشه تطبیق شود؛ عده بر وسعت و کلانی آن که همین حالا ستون هایش نیمه کاره ماند؛ پافشاری کردند سرانجام نقشه فعلی به ته بنای 1600 متر مربع به منصه تطبیق، بدون هزینه قرار گرفت. سنجش هزینه ابتدائی 470000 دالر معادل 235 لک افغانی بر آورد شد که از طرف مردم مبلغ 700000 هزار افغانی اعانه باالفعل صورت گرفت.
در تهیه هزینه متباقی خیال پردازی های بلند و بالای شد یکی به فکر اینکه در اوج کمپاین انتخاباتی کاندیدان ریاست جمهوری از کاندیدان محترم مبلغی را بدست می آوریم، دیگری به فکر مقامات بلند پایه دولتی در سطح معاونین ریاست جمهوری شدندکه مطالبه کمک مینمائیم؛ عده ای هم به فکر بودجه و کمک های ولایات فقیر نشین و کمک های کشور هندوستان شدند.
در این زمینه تقاضاهای مطالبه شده در پلانهای انکشافی نیزگنجانده شد، متاسفانه فند دهنده ها معذرت خواستند، عده از بزرگان و متنفذین در دیدارهای جداگانه با مارشال فقید و استاد کریم خلیلی معاون ریاست جمهوری تکرار اندر تکرار مطابه کردند اما نتایج مثبت در قبال نداشت؛ مکاتب رسمی به وزارت ارشاد حج و اوقاف فرستاده شد باز هم نتیجه نگرفتیم تا اینکه مایوسانه مسجد جامع نیم کاره بحال نیمه کاره اش رهایش شد بدین حال دو سال سپری شد؛ با آمدن الحاج سیما جوینده والی غور که فرزند این خطه باستانی است در حین بازدید از جریان نقشه تکمیل نشده به نگرانی هایش افزوده شد به عنوان حسن افتتاح مجدد این تعمیر از زیورات شخصی خود یک طوق را هدیه و مبلغ یکصد هزار افغانی از بدوجه دولت به حساب مربوط واریز نمودند که اکنون فاز دوم آن به مبلغ 4000000 افغانی آغاز یافته؛ ساختمان این بنای اسلامی بیش از هر وقت دیگر در محراق توجه قرار گرفت.
برادران غوری که در خارج کشور یا در ولایات دیگر زندگی میکنند دوستان و اغنیاء را تشویق خواهند فرمود تا قبل از رسیدن فصل سرما مسجد جامع خاتم النبین را یاری رسانده تا برای عبادت نماز گزاران آماده گردد.
نوشتن دیدگاه
دیدگاهی بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مطالب مرتبط
پر بیننده ترین مقالات
مجلات و کتب
پیوند با کانال جام غور در یوتوب
صفجه جام غور در فیس بوک
Problem displaying Facebook posts.
Type: OAuthException
Subcode: 460
گزارشات و مصاحبه ها
-
قاری رحمت الله بنیان گزار گروه داعش و سرکرده گروه طالبان ولایت غورطی یک عملیات نیروهای امنیتی افغان در ولایت فاریاب کشته شد
-
کارگاه سه روزه آموزش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه برای نیروهای امنیتی و دفاعی در ولایت غور
-
گرامیداشت شانزدهمین سالروز تأسیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در ولایت غور
-
امضاء تفاهمنامه نشر برنامه های حقوق بشری با چهار رادیو در ولایت غور