آرشیف
چـطـــــــور از حسادت دوری میکنیم؟!
احمد ولید احمدی
برای بسیاری از ما پیش آمده که گاهی دچار احساس حسد نسبت به شخص دیگری میشویم. حسادت، احساسی است که با تلخی و ناراحتی تجربه میشود و در واقع ترکیبی از احساسات متفاوتی مانند حقارت، عصبانیت، کینه و نفرت است.
یکی از دلایل حسادت، ترس از مقایسه شدن است. اما چرا مقایسه شدن، انسانها را میترساند؟ چون میترسند که در نهایت و پس از این مقایسه بدتر به نظر برسند. معمولا افراد حسود با سؤالی مواجه هستند که دائم آن را با خود تکرار میکنند؛ «من چه چیزی از او کمتر دارم؟» و بدین ترتیب اسیر احساس بیکفایتی و ترس از آن میشوند.
اگر شما هم به دیگران حسادت میکنید، تنها به این دلیل است که خود را کامل و لایق نمیدانید. همیشه فکر میکنید چیزی کم دارید و دیگران بهتر از شما هستند و تواناییها و قابلیتهای بیشتری از شما دارند. آیا گاهی احساس حقارت میکنید یا خودتان را کوچکتر و نالایقتر از دیگران میدانید؟ در این صورت بدانید که بزرگترین دشمن شما خودتان هستید چون در مورد خودتان منفی فکر میکنید و میترسید مبادا با دیگران مقایسه شوید.
اگر ما خودمان را دستکم بگیریم نمیتوانیم باور کنیم که دیگران دوستمان دارند چون فکر میکنیم چطور ممکن است کسی آدمی را که دوستداشتنی نیست دوست داشته باشد و به همین دلیل دائم در مورد جذابیتمان دچار تردید میشویم.
شما نسبت به تواناییهای خود دچار تردید هستید و دائم خود را زیر سؤال میبرید.
در اینجا این موضوع پیش میآید که از خود سؤال کنید «آیا میخواهم حسود باشم؟» اگر پاسخ شما منفی است؛ یعنی میپذیرید که حسادت برای هیچ کس فایدهای ندارد. در این صورت منطقی یا غیرمنطقی بودن حسادتتان اهمیتی ندارد؛ مهم این است که شما دیگر حسادت نکنید.
راه بهبود
بسیاری از افرادی که نسبت به دیگران حسد میورزند احساس میکنند که هیچگاه نمیتوانند دست از این کار خود بردارند و خیال میکنند هیچ امیدی برایشان وجود ندارد.
بسیاری از افراد آن قدر از حسادت خود رنج میبرند که گاهی نزد مشاور میروند و از او کمک میخواهند و جالب است که حتی در این زمان هم احساس میکنند نمیتوانند نتیجه بگیرند و شاید به همین دلیل هم باشد که به شدت ناامیدند؛ چون حسادت سالهاست همراه آنهاست و بعید میدانند بتوانند آن را از خود دور کنند. این افراد هنگام مراجعه مطرح میکنند: «من همیشه این طور بودهام. پدرم هم همین طور بود!» آیا این نوع تفکر برای شما هم آشناست؟ اگر پاسختان مثبت است، حتما آن را از ذهن خود بیرون کنید. شما به عنوان فردی حسود به دنیا نیامدهاید. به علاوه با احساس افسردگی، ترس و حقارت هم متولد نشدهاید و تمام این احساسات منفی را بعد از تولد آموختهاید.
اما ناامید نشوید! شما میتوانید چیزهایی را که آموختهاید فراموش کنید و به جای آنها عادات خوبی را بیاموزید. البته ترک عادت و تغییر شکل فکر و رفتار نیازمند زمان، صبر و بردباری زیادی است که باید آنها را در خود تقویت کنید.شاید در اطرافتان کسانی را دیده باشید که ظرف یک روز سیگار را ترک میکنند.
نوشتن دیدگاه
دیدگاهی بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مطالب مرتبط
پر بیننده ترین مقالات
مجلات و کتب
پیوند با کانال جام غور در یوتوب
صفجه جام غور در فیس بوک
Problem displaying Facebook posts.
Type: OAuthException
Subcode: 460
گزارشات و مصاحبه ها
-
قاری رحمت الله بنیان گزار گروه داعش و سرکرده گروه طالبان ولایت غورطی یک عملیات نیروهای امنیتی افغان در ولایت فاریاب کشته شد
-
کارگاه سه روزه آموزش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه برای نیروهای امنیتی و دفاعی در ولایت غور
-
گرامیداشت شانزدهمین سالروز تأسیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در ولایت غور
-
امضاء تفاهمنامه نشر برنامه های حقوق بشری با چهار رادیو در ولایت غور