X

آرشیف

نگاۀ کوتاۀ به فعالیت های آمریت سواد آموزی و مؤسسات همکار!

سواد اموزی به عنوان یکی از پنج برنامۀ اصلی معارف ولایت غور ، در کنار سایر برنامه در روشنایی قانون معارف ، لوایح و طرزالعمل های مربوطه در راۀ امحای بیسوادی و کار آموزی همواره سعی و تلاش نموده تا به اهداف والای که عبارت از امحای بیسوادی و کار آموزی است . 

فعالیت های 1391 آمریت سواد آموزی ، تحت رهبری مستقیم ریاست معارف ولایت غور بوده و همکاری مؤسسات که در عرصۀ سواد آموزی و آموزش حرفه های حیاتی کار می کنند فعالیت های چشم گیری را انجام داده و دست آورد های نیک داشته است.

برنامۀ ملی سواد آموزی هم اکنون در تمام ولسوالی ها و مرکز ولایت غور در بخش های ( آموزش سواد و آموزش حرفه) جریان دارد . آمریت سواد آموزی معارف ولایت غور در نظر دارد تا با تطبیق مؤثر برنامۀ مربوطه در راۀ امحای بیسوادی و پایین آوردن گراف بیکاری و فقر ؛ مؤثر واقع شود ، چنانچه در حال حاضر تعداد 1589 نفر مرد و تعداد 1240 نفر زن که در مجموع 2829 نفر سواد آموز می شود در 136 کورس سواد اموزی تنظیم نموده و توسط 90 نفر معلم ذکور و اناث دولتی در مرکز و ولسوالی های ولایت غور تحت پوشش برنامۀ ملی سواد آموزی قرار داده است . 

در بخش آگاهی عامه :
هر چند در بخش آگاهی عامۀ برنامۀ ملی سواد آموزی معارف ولایت غور در سال 1391 کدام بودجۀ اختصاص نیافته است ، بآنهم آمریت سواد آموزی به منظور آگاهی عامه به همکاری مؤسسات همکار فعالیت های ذیل را انجام داده است :

1- پخش و نشر فعالیت های آمریت سواد آموزی از طریق تلویزیون ملی غور .
2- پخش و نشر فعالیت های آمریت سواد آموزی در جریدۀ ماهوار معارف ولایت غور . 
3- پخش و نشر فعالیت های آمریت سواد آموزی در جریدۀ شنسب . 
4- پخش و نشر فعالیت های آمریت سواد آموزی در سایت بین المللی جام غور 
5- تدویر مسابقۀ فرهنگی بین سواد آموزان و حرفه اموزان کورس های سواد آموزی و حرفه آموزی دولتی ، مراجع و مؤسسات غیر دولتی.
6- ایجاد نشریۀ دیواری سواد به ظرفیت 8 چوکات ، یعنی هر مؤسسه مکلفیت گرفته تا یک چوکات را بسازد تا فعالیت های که در عرصۀ سواد آموزی و آموزش حرفه های حیاتی توسط مراجع ذیربط انجام می شود در این چوکات ها نشر شود . 

تعداد 6150 نفر مرد و 11850 نفر زن که در مجموع 18000 سواد آموز می شود و در 332 کورس سواد اموزی تنظیم گردیده بودند و توسط 360 نفر تسهیل کنندۀ ذکور و اناث پروگرام ELA در مرکز و ولسوالی ها ( به استثنی دولینه) تحت پوشش سواد آموزی قرار گرفته بودند که از جمله 17850 نفر مؤفقانه از دورۀ مابعد فراغت حاصل کردند .

در فاز چهارم (ELA2) تعداد 150 محل در ولسوالی های تیوره ، پسابند و شهرک سروی گردیده و تعداد (150) نفر معلم شناسایی گردیده بعد از آموزش دورۀ پنج روزه با آنها عقد قرار داد صورت گرفته و استخدام شده اند تا فاز چهارم (ELA2) را در ولسوالی های متذکره تطبیق نمایند.
تعداد 7500 نفر سواد آموز مستحق در ولسوالی های تیوره ، پسابند و شهرک شناسایی گردیده و در 150 کورس سواد آموزی تنظیم گردیده اند تا از طریق فاز چهارم (ELA2) سواد بیآموزند. 

تعداد 75 نفر که 3 کورس تنظیم گردیده و توسط 3 نفر معلم اناث در مرکز ولایت غور توسط CTI تحت پوشش قرار گرفته و فراغت حاصل کردند . 

تعداد 200 نفر مرد و 550 نفر زن که در مجموع 750 نفر حرفه آموز می شود طی شش ماه آموزش در کورس های (انجوی طلوع زن)از بخش های ( قالین بافی ، زراعت ، خیاطی ، خامک دوزی ، نجاری) مؤفقانه فراغت حاصل کردند.

تعداد 2100 نفر زن که در 60 کورس تنظیم گردیده و توسط 60 نفر معلم یونسف تحت آموزش سواد قرار دارند.

تعداد 2705 نفر مرد و تعداد 3495 نفر زن که در مجموع 6200 نفر حرفه آموز می شود که در 248 کورس حرفه آموزی تنظیم گردیده و توسط 248 معلمین ذکور و اناث دفتر ولایتی UNهبیتات در مرکز و ولسوالی لعل و سرجنگل ولایت غور تحت تربیه و آموزش حرفه های مختلف قرار دارند تا حرفه های مروج ولایت غور را بیآموزند و از این طریق امرار معاش نمایند . 
1- در ماۀ میزان و عقرب مبلغ 425386 افغانی از قسط سوم کار آموزی سال گذشته مواصلت ورزید که در ماۀ میزان برای کار آموزان مربوطه مرکز ولایت غور توزیع گردیده است . 
2- مبلغ 4408320 افغانی از قسط دوم برنامۀ کار آموزی به دسترس دفتر ولایتی هبیتات قرار گرفته که در ماۀ عقرب توزیع می گردد . 
3- از تمام کورس های حرفه آموزی مرکز و ولسوالی لعل وسرجنگل در هماهنگی با مسؤلین آمریت سواد آموزی نظارت صورت گرفته است . 

تعداد 90 نفر سواد آموز اناث که در 4 کورس تنظیم گردیده بودند و توسط 4 نفر معلمین مؤسسۀ استارز سواد آموختند ، بعد از تکمیل دورۀ آموزش سواد به تاریخ 10 سنبلۀ 1391فراغت حاصل کردند .

تعداد443 نفر پولیس مرد و 8 نفر پولیس اناث که در مجموع 451 سواد آموز می شود توسط انسایت گروپ مربوط پولیس تحت آموزش سواد سواد قرار دارند.

تعداد 37 نفر پولیس از تولی تعلیمی مرکز و تعداد 20 نفر از قوماندانی امنیۀ پسابند فراغت حاصل کردند و در عوض تعداد 27 نفر در تولی تعلیمی مرکز و تعداد 20 نفر در قوماندانی امنیۀ پسابند جدیداً در کورس های سواد آموزی جذب گردیده اند . 

تعداد 500 نفر زن که 24 کورس تنظیم گردیده اند و توسط 24 نفر معلم CGVDSO تحت پوشش سواد آموزی قرار دارند. 

تعداد 452 نفر سربازان اردو که در مرکز ولایت غور ایفای وظیفه می نمایند ؛ توسط 5 نفر معلم تحت پروسۀ آموزش سواد قرار دارند .
تعداد 72 نفر سواد آموز در 4 کورس تنظیم گردیده و توسط 4 نفر معلم در مربوطات ریاست امنیت ملی ولایت غور سواد می آموزند .

تعداد 360 نفر سواد آموز ذکور و اناث در 9 کورس تنظیم گردیده و توسط 9 نفر ملا امامان مساجد و تکایا در 9 ولسوالی ولایت غور سواد می آموزند. 

تعداد 70 نفر مرد و 50 نفر زن که در مجموع 120 نفر می شود و در 4 کورس تنظیم گردیده در محلات بود و باش کوچی ها توسط 2 نفر معلم ؛ سواد مصروف آموزش سواد هستند . مجموع افراد سواد آموز و حرفه آموزش که تحت پوشش برنامۀ ملی سواد آموزی قرار دارند و از طریق مراجع دولتی و غیر دولتی برای آنها عرضۀ خدمات صورت می گیرد به 11894 نفر مرد و 19958 نفر زن که در مجموع 31852 نفر می شوند که در 890 کورس سواد آموزی و حرفه آموزی تنظیم گردیده اند و توسط 715 نفر معلم ذکور و اناث ؛ سواد و حرفه می آموزند . 

آمریت سواد آموزی به منظور ارتقای کیفیت عرضۀ خدمات ، با تفاهم مؤسسات همکار ( کمیتۀ مشترک نظارت) را ساخته است ، تمام مؤسسات که در عرصۀ سواد آموزی و آموزش حرفه های حیاتی فعالیت دارند ؛ عضویت این کمیته را دارند ، کمیتۀ مشترک نظارت با استفاده از امکانات و سایط نقلیۀ مؤسسات همکار ؛ عجالتاً کار خود را بالای کورس های سواد آموزی مرکز ولایت غور شروع کرده است که مورد توجه مردم ، متنفذین و محاسن سفیدان محلات و سواد آموزان قرار گرفته اند . قابل ذکر است که نظارت تیم مشترک نظارت از کورس های سواد آموزی و حرفه آموزی به ارتقای کیفیت برنامۀ ملی سواد آموزی در ولایت غور کمک قابل ملاحظۀ کرده است . 

آمریت سواد آموزی معارف ولایت غور به منظور دریافت مشکلات و چالش های فرا راۀ مؤسسات همکار ، دسته بندی دست آورد ها و پیشرفت ها جلسات 15 روزه را بلا وقفه ، با مؤسسات همکار تدویر می نمایند . به اساس فیصلۀ جلسۀ هماهنگی یک دور این جلسات بصورت نوبتی در دفاتر مؤسسات بر گزار گردید تا مسؤلین مؤسسات همکار ، از نزدیک با نحوۀ کار و دست آورد های یک دیگر آشنایی بیشتر حاصل نمایند . 
آمریت سواد آموزی به منظور بهبود وضعیت اداره ، تقسیم وظایف و رسیده گی به مشکلات نشست های هفته وار با کارمندان و منسوبین آمریت سواد آموزی برگزار می نماید . 

توزیع مواد WFP :
برای سواد آموزان و حرفه آموزان طلوع زن و CGVDSO :
1- CGVDSO : مقدار 60,173 تن مواد از جمله 50 تن گندم ، 6 تن دال 3,673 تن روغن 0,500 تن نمک برای 500 نفر سواد آموز و معلم سواد آموزی CGVDSO توزیع گردیده است . 
2- طلوع زن : مقدار 82,233 تن از جمله 68,300 گندم 8,196تن دال 5,059 تن روغن 0,683تن نمک برای 770 تن حرفه آموز و معلم حرفه آموزی طلوع زن توزیع گردید.
محلات تحت پوشش : 
تمام محلات که تحت پوشش کورس های سواد آموزی و حرفه آموزی دولتی و مؤسسات غیر دولتی قرار گرفته به (701) یک محل می رسد .

با احترام 
غلام ربانی هدفمند 
آمر سواد آموزی
 

X

به اشتراک بگذارید

Share

نظر تانرا بنویسد

کامنت

نوشتن دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

مطالب مرتبط

پیوند با کانال جام غور در یوتوب

This error message is only visible to WordPress admins

Reconnect to YouTube to show this feed.

To create a new feed, first connect to YouTube using the "Connect to YouTube to Create a Feed" button on the settings page and connect any account.