آرشیف
قرعه کشی بخاطر داو طلبان حج بیت الله شریف در غور صورت گرفت
جام غور
قرعه کشی بخاطر داو طلبان حج بیت الله شریف در غور صورت گرفت
دو شنبه 19 اسد 1388 برابر با 10 اگست 2009
جام غور
طبق گزارشهای واصله از غور روز یکشنبه در مسجد خاتم النبیین شهر چغچران بخاطر متقاضیان حج بیت الله شریف قرعه کشی صورت گرفت.در محفلی که به همین مناسبت دائر گردیده بود ابتداء سید اقبال منیب والی ولایت غور وسپس قاضی محمد شاه مجیدی رئیس حج واوقاف وتعداد از علماء پیرامون فضائل وشرائط حج صحبت نمودند. ودر آخر قرعه کشی بابر داشتن قرعه اول توسط والی ولایت بنام گل آقا نام از ولسوالی شهرک آغاز گردید.سالانه حدود سه صد تن از علاقمندان حج به اساس قرعه از ولایت غور عازم زیارت حر مین شریفین میشوند.
ازکاندیداتوری حاجی عبدالشکور دهزاد حمایت بعمل آمد.
دو شنبه 19 اسد 1388 برابر با 10 اگست 2009
جام غور
طبق گزارشهای واصله از هرات یکتعداد مردم ولسوالی های اوبه وچشت ولایت هرات طی اجتماعات وملاقات های مختلف از کاندیداتوری حاجی عبدالشکور دهزاد کاندید شورای ولایتی هرات حمایت نمودند.در این دو ولسوالی تعداد زیاد از مردم غور جدیدا مسکن گزیده اند.حاجی عبداشکور غوری الاصل وباشندۀ ولایت هرات است که به اساس پیشنهاد شورای غوریها در هرات بخاطر عضویت در شورای ولایتی هرات در انتخابات سال جاری کاندید شده است.تا بتواند برای آنعده از مردم غور که من حیث باشندگان درجه دو ودرجه سه شناخته می شوند کمک نموده از مشکلات فزایندۀ شان بکاهد..
برخی از حوزه های انتخاباتی تحت تهدید امنیتی قرار دارند.
یکشنبه 18 اسد 1388 برابر با 9 اگست 2009
جام غور
طبق گزارشهای واصله از غور یکتعداد از افراد طالبان از مرز های باغران هلمند عبور وبه مناطق مرزی ولسوالی پسابند جا بجا گردیده اند.هر چند طالبان مذکور تا هنوز کدام تحرک اخلالگرانه نشان نداده اند اما مناطق سینی -خواجه رءوف وکندالان تحت تأثر طالبان قرار داشته که میتوانند پروسه انتخابات را درین مناطق اخلال کنند .در عین حال ملا مصطفی یکی از مخالفین مسلح دولت طی نامه مفصل ومسالمت آمیز به کمیسیون انتخابات وارگانهای امنیتی اطمینان داده است که ضمن تضمین امنیت از پروسه انتخابات حمایت میکند وهیچنوع مشکل را در راه اندازی انتخابات در مناطق تحت کنترولش ایجاد نخواهد کرد.
یکتعداد از غوری ها از حقوق شهروندی شان محروم شدند.
یکشنبه 18 اسد 1388 برابر با 9 اگست 2009
جام غور
طبق گزارشهای واصله از هرات به تعداد چهار هزار فامیل غوری باشندۀ ولسوالی اوبه ولایت هرات توسط ولسوال آن ولسوالی از حقوق شهر وندی محروم شدند.در اثر نقل وانتقال های سال های أخیر تعداد زیاد از مردم ولایات مرکزی وکوهستانی از جمله غوردر مناطق وسیع وغیر مسکونی هرات زمین خریداری نموده متوطن شده اند که از جمله چهار هزار فامیل در مربوطات ولسوالی اوبه مسکن گزیده اند.این مردم مهاجر نه بلکه در بدل پرداخت پول صاحب مسکن وجایداد بوده بنام ساکنین دایمی یاد میشوند.درین اواخر دفتر غذائی جهان کمک های را دربدل کار برای این فامیل ها توزیع واما ولسوال اوبه ادعا نموده است این مردم هراتی نه بلکه غوری اند واین سهمیکه توزیع گردیده مربوط به مردم هرات است.بناء بزور پولیس کارت های استحاق را از مردم جمع آوری وایشان را از حقوق شان محروم نموده است.این ماجرا در ولسوالی بکواه ولایت فراه نیز تکرار گردیده است.معلوم نیست والی وشاروال کابل مشکل مردمان ولایات دیگر در کابل را چگونه حل میکند که بیشترین شان از خارج کابل به کابل آمده اند..این مشکل باید بر رسی و از مجاری قانونی حل گردد.
مسئولین تلویزیون ملی از موقعیت جغرافیائی ولایت غور بی خبر اند.
یکشنبه 18 اسد 1388 برابر با 9 اگست 2009
جام غور
در یک گزارش خبری که روز پنجشنبه از طریق آژانس خبر رسانی باختر به نشر رسیده است چنین آمده است.{ د هرات په ولايت کې امنيتي ځوا کو نو پرون سهار د غور اوبادغيس ولايتو نو ته څيرمه عملیات پیل کری دي}
ادامه گزارش چنین است این عملیات بخاطر پاک سازی طالبان از مربوطات ولسوالی رباط سنگی صورت گرفته وبا سر کوبی طالبان درین مناطق وضع امنیتی ولایت غور وبادغیس بهبود میابد.از خبر معلوم میشود که ادارۀ کشور بدست بیسواد ترین انسانها ست که با داشتن همه دپلومها از جغرافیای کشور خود بی خبر اند.شما قضاوت کنید غور در کجاست ورباط سنگی در کجا موقعیت دارد؟
براى نرس قابله ها در غور سند فراغت داده شد
آژانس خبرى پژواک
پنجشنبه 15 اسد 1388 برابر با 6 اگست 2009
وزير صحت عامه، براى اولين دسته از فارغين نرس قابله در ولايت غور اسناد فراغت توزيع کرد و تعمير مرکز تداوى معتادين را افتتاح نمود. آنها شامل٢٤ تن بوده و از مکتب نرس قابلگى موسسۀ بين المللى ورد ويژن فارغ شده اند. داکتر پرويز سلطانى مسوول اين مکتب در غور به آژانس خبرى پژواک گفت که اين عده، از ٩ولسوالى ولايت غور بوده و دورۀ يک و نيم سالۀ نرس قابلگى را سپرى کرده اند. وى افزود که آنها بعد از فراغت، در مراکز صحى ولسوالى ها بحيث نرس قابله توظيف مى شوند. قُدسيه شرف يکتن از فارغين باشندۀ ولسوالى دولتيار گفت: (( تعهد ميکنم آنچه در توانم است براى جلوگيرى از تلفات طفل و مادر دريغ نکنم!)) وى افزود که مى کوشد در مرکز صحى ولسوالى خود خدمات ارزنده را انجام بدهد و ميزان تلفات طفل و مادر را پايين بياورد. دوکتور سيد محمد امين فاطمى وزير صحت عامه بعد از توزيع تصديقنامه به فارغين گفت ، غور ولايتى است که در بخش صحت توجه کمتر صورت گرفته است. فاطمى علاوه کرد که ايجاد مکتب نرسنگ در چوکات رياست صحت را هم اکنون منظور ميکند؛ در اين مکتب فارغين صنف ١٢ شامل شده و به حيث نرس قابله هاى ورزيده مصدر خدمت به مردم و کشور خواهند شد.
مولوى دين محمد عظيمى نمايندۀ مردم غور در ولسى جرگه ادعا کرد که دولت تا حال به هيچ پروژۀ زيربنايى و روبنايى توجه نکرده و غور را در جملۀ ولايات حساب نمى کند…به گفتۀ عظيمى، اکثر مردم به خدمات صحى دسترسى ندارند؛ مادران حامله به علت نبود قابله و کلينيک جان ميدهند،سرک وجود ندارد و مردم فاصله هاى زيادى را براى رسيدن به مرکز صحى مى پيمايند. اما داکتر غلام نبى يگانه رئيس صحت عامۀ غورگفت که با فراغت نرس قابله ها و رفتن شان به مراکز صحى ولسوالى ها، تعداد مرگ و مير طفل و مادر کاهش بيشتر پيدا خواهد کرد. او علاوه کرد که آمار دقيق مرگ و مير طفل و مادر در دسترس نيست؛اما شمار وفيات از يکسال بدينسو در آنولايت کم شده است. به اساس معلومات وزارت صحت عامه ، سالانه درهر ١٠٠ هزار مادر، بيش از ١٦٠٠مادر درزمان ولادت و در هر ١٠٠٠ طفل زيرسن پنج سال ،بيش ١٩٧طفل از اثر امراض قابل وقايه در سطح کشور جان مى دهند. وزير صحت عامه بعد از ظهر امروز تعمير مرکز معتادين در چغچران (مرکز غور) را نيز افتتاح کرد و گفت ، تلاش دارند که مرکز را ارتقاء بدهند تا به همۀ معتادين رسيده گى شود.
تعمير داراى يک منزل، دو اتاق ،پنج بستر و ساير تجهيزات بوده و به کمک ٢٥هزار دالر صندوق وجهى ملل متحد، اعمار شده است. داکتر محمد عمر لعل زاد مسوول مرکز تداوى معتادين در غور به آژانس خبرى پژواک گفت که قبلاً در يک تعمير نامناسب در داخل شفاخانۀ ولايتى فعاليت داشتند؛ اما حالا تعمير مجهز و بستر دار ساخته شده است. لعل زاد ميگويد که مرکز دو سال قبل ايجاد شده و تا حال يکهزار معتاد به شمول ٢٥ درصدزنان را معالجه نموده و با ساخت اين تعمير، تعداد بيشتر معتادين تداوى خواهند شد. مطابق سروى ادارۀ مبارزه با جرايم و مواد مخدر ملل متحدUNODC در سال ٢٠٠٥ ميلادى ، تعداد معتادين در غور، بيش از ٢٥ هزار تن بود. لعل زاد ميگويد ،اگر چه آمار دقيق در مورد شمار معتادين در غور فعلاً وجود ندارد؛ اما نظر به معلومات او اين آمار نسبت به گذشته بيشتر شده است. وزير صحت عامه همچنان اعلان کرد که ١٠ روز بعد سنگ تهداب شفاخانۀ ٢٠٠ بستر را در غور نيز خواهد گذاشت . به گفتۀ وى، شفاخانه از کمک ليتوانيا ساخته ميشود؛ اما هزينۀ آنرا مشخص نکرد.
نوشتن دیدگاه
دیدگاهی بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مطالب مرتبط
پر بیننده ترین مقالات
مجلات و کتب
پیوند با کانال جام غور در یوتوب
صفجه جام غور در فیس بوک
Problem displaying Facebook posts.
Type: OAuthException
Subcode: 460
گزارشات و مصاحبه ها
-
قاری رحمت الله بنیان گزار گروه داعش و سرکرده گروه طالبان ولایت غورطی یک عملیات نیروهای امنیتی افغان در ولایت فاریاب کشته شد
-
کارگاه سه روزه آموزش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه برای نیروهای امنیتی و دفاعی در ولایت غور
-
گرامیداشت شانزدهمین سالروز تأسیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در ولایت غور
-
امضاء تفاهمنامه نشر برنامه های حقوق بشری با چهار رادیو در ولایت غور