آرشیف
مینویسد و مینویسم!
دوکتور صلاح الدین سعیدی
مینویسد:
اختلافات (جنگ ملا و مکتبی ها) را باید پایان داد.
نظام سیاسی افغانستان باید! مطابق به اساسات اسلام باشد!
آموزش علم به زن و مرد واجب است!
مینویسم:
من ملا با مکتب اختلاف ندارم و تعداد ما کم هم نیست که به این باور دارند، مدرسه و مکتب هردو جایگاه خود را در جامعهٔ اسلامی و افغانستان دارد.
مکتب را در زبان عربی، مدرسه ګویند. اما در اصطلاح امروز مدرسه را به محل آموزش علوم دینی و مکتب به آموزش بقیه علوم اطلاق میکنند.
آما من در ابتداء مدرسهٔ را خوانده ام که هم علوم اسلامی و هم بقیه علوم را درآن تدریس میکردند.
در جهان معاصر در کشورهای پیشرفته شاګرد را در زندګی به آموزش تعلیمات مصروف میسازند و نیز آماده میکنند که وی فرصت داشته باشد، در زندګی روز مره و همان محیط از تعلیمات خود استفاده کرده بتواند. به طور مثال شاګردیکه در منطقهٔ آبی و بحری باشد باید آب بازی، ماهیګري، قایق راني بلد باشد. تعلیمات و سیستم تعلیمی نورمال انسانها را چنان درس میدهند و آماده میکنندکه شخص و شهروند، حد اقل امکان داشته باشد که در زندګی اګر بخواهد سه مرتبه مسلک خویش را تغیر دهد.
ما را در مدرسهٔ امام أبوحنیفه رح در کابل، هم قاضی، هم ملا میګفتند و ما را به خطابت، قضا و هم برای معلمی تربیت میکردند.
هېج مرجع و هېچ حاکمیت و خاصتاً حاکمیت ایکه مشروع متداول نیست و به زور تفنګ و سرنیزه حاکمیت میکند و به مسلمان بودن و انتخاب ملت باور ندارد، توتالیته و تمامیت خواه است، قانون مدون و قانونیت را نمی شناسد و فرصت انتخاب را که الله متعال برای انسان داده تا در اثر انتخاب و ایمان به انتخاب خودش پاداش بګیرد،
حاکمیت ایکه به ملت باور ندارد که خدمات اسلامی اش و جهادی اش را انتخاب خواهد کرد و یا نه خواهد کرد، و از انتخاب ملت مجاهد و مسلمان ترس دلرد و به آن بی باور است، حق ندارد اولاد وطن را از تعلیم و کسب علوم، محروم و چنین حرکت، حزب و یا جنبش حق ندارد بر ملت حاکمیت کند!
اضافه بر این در لغت ترجمهٔ دری نظام سیاسی باید صفات مشروع و متداول مانند اسم با مسما تحقق یابد! در غیر آن اطاعت أز آن واحب نیست!
نظام سیاسی باید در توافق به ارزشهای ملت باشد!
من فرد چرا و به کدام صلاحیت (باید) را برای انتخاب نوع حاکمیت بکار برم! ( نظام باید …باشد). حد اکثر گفته میتوانم و حق من است که بگویم انتخاب من مسلمان حاکمیت و نظام اسلامی است!
این دقت ها و در نظر اول بی اهمیت!؟ ما را از تمامیت خواهی و تصرف در حق دیګران و فضول اندیشی ( اصطلاح فقهی و آن تصرف ملکیت در ملک غیر ) باز میدارد!
داکتر صلاح الدین سعیدی
۲۵/۳/۲۰۲۴
نوشتن دیدگاه
دیدگاهی بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مطالب مرتبط
پر بیننده ترین مقالات
مجلات و کتب
پیوند با کانال جام غور در یوتوب
صفجه جام غور در فیس بوک
Problem displaying Facebook posts.
Type: OAuthException
Subcode: 460
گزارشات و مصاحبه ها
-
قاری رحمت الله بنیان گزار گروه داعش و سرکرده گروه طالبان ولایت غورطی یک عملیات نیروهای امنیتی افغان در ولایت فاریاب کشته شد
-
کارگاه سه روزه آموزش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه برای نیروهای امنیتی و دفاعی در ولایت غور
-
گرامیداشت شانزدهمین سالروز تأسیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در ولایت غور
-
امضاء تفاهمنامه نشر برنامه های حقوق بشری با چهار رادیو در ولایت غور