آرشیف
مشروعیت و حقانی بودن قدرت چیست؟
محمد آصف فقیری
مشروعیت قدرت یعنی از منشاء مردم بواسطه رای یا حقوق انتخابات تعریف شده٬ که حقانی بودن قدرت٬ یعنی پسا مشروعیت یا بعد انتخابات قدرت در خدمت مردم باشد…!
اقتدار موسس کنندگان:
قدرت موسس یا لویه جرگه در افغانستان٬ که مشروعیت و انتقال قدرت و تفکیک قوا را٬ ترسیم می کنند٬ بایستی این اقتدار را داشته باشند: که در صورتی مجری یا موسس شونده حقانی نباشد. یعنی بعد مشروعیت در خدمت مردم نباشد٬ عزل کنند. و در حالتیکه حکومت حاکمیت را ملغی کند٬ دیگر آزادی نیست.
لویه جرگه حقیقی نه صوری یعنی حاکمیت ملی در افغانستان٬ که مقتدرست تا قدرت را خلق کنند. لویه جرگه نباید در خدمت دولت باشد. مانند اشرف غنی و برگزاری لویه جرگه های صوری …که پسا ۲۰۱۴ توسط حکومت٬ حاکمیت ملی یعنی قانون اساسی ملغی شد٬ و آزادی های عمومی به تنزل یا فاشیست سیر کرد.
یاد ما باشد٬ قدرت موضوع حاکمیت بوده٬ یعنی وضع می شود توسط حاکمیت ملی و تفکیک قوا و همچنان قدرت رسانه ها و نظارت مردمی روح حاکمیت و حاکمیت قانون می شود٬ تا قدرت حقانی بوده و خودسری های قدرت در نظارت حقانی بودنش مهار شود٬ و آزادی های عمومی پایدار…
بیشتر مطالعه کنید: http://disq.us/t/4nfl40p
محمدآصف فقیری
نوشتن دیدگاه
دیدگاهی بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مطالب مرتبط
پر بیننده ترین مقالات
مجلات و کتب
پیوند با کانال جام غور در یوتوب
صفجه جام غور در فیس بوک
Problem displaying Facebook posts.
Type: OAuthException
Subcode: 460
گزارشات و مصاحبه ها
-
قاری رحمت الله بنیان گزار گروه داعش و سرکرده گروه طالبان ولایت غورطی یک عملیات نیروهای امنیتی افغان در ولایت فاریاب کشته شد
-
کارگاه سه روزه آموزش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه برای نیروهای امنیتی و دفاعی در ولایت غور
-
گرامیداشت شانزدهمین سالروز تأسیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در ولایت غور
-
امضاء تفاهمنامه نشر برنامه های حقوق بشری با چهار رادیو در ولایت غور