X

آرشیف

فلسفه سیاسی در افغانستان

 

مبانی فلسفه عبارت از فعالیت روزانه مردم چون مطالعه و شناسایی حکیم یا فيلسوف سیاسی به هدف محوی استبداد و پدیداری حکومت قانون بسوی توسعه٬ که در افغانستان فعال نبودن فرهنگ مطالعه به سبب مسمومیت های فکری چون: فهم نادرست از دین و استبدادهای قومی… فلسفه سیاسی پدیدار نیست.

 

البته فلسفه سیاسی را٬ چون خرد و یا عقلانیت سیاسی نیز گفته اند٬ که فرهنگ مطلوب سیاسی ناشی از خرد سیاسی٬ جامعه را بسوی حکمرانی خوب همانا حاکمیت قانون سوق داده و قدرت در نهادها در جریان می شود – تا هیچکس بالاتر از قانون نباشد.

 

حالا چیستی قانون:

قانون قاعده اجتماعی که ریشه در ادوار تاریخی دارد. که یکی از قواعد اجتماعی و خیلی مهم دین است. البته در بسیاری از قوانین مدرنیته٬ دین منبع نیست. به مانند حقوق سایبر٬ حقوق هوانوردی٬ حقوق صحت عامه و منشور WHO و غیره… که قانون در جوامع اسلامی: مصوبه دو مجلس که پسا توشیح فرد اول به تصویب رسد. یعنی مجلس و شورا تحلیل و سنجش می کند که کدام قوانین تا چه حد از منابع دینی ریشه گیرد یا خیر٬ که استبداد دینی به هدف منافع فردی و گروهی در تضاد و نقض حقوق بوده٬ که در افغانستان در پهلوی استبداد دینی استبدادهای قومی و سمتی نیز مسبب نقض حقوق می باشد. که راه حل تنها در فلسفه سیاسی نهفته است٬ تا به حکومت قانون رسید.

 

محمدآصف فقیری

X

به اشتراک بگذارید

Share

نظر تانرا بنویسد

کامنت

نوشتن دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

مطالب مرتبط

پیوند با کانال جام غور در یوتوب

This error message is only visible to WordPress admins

Reconnect to YouTube to show this feed.

To create a new feed, first connect to YouTube using the "Connect to YouTube to Create a Feed" button on the settings page and connect any account.