آرشیف
ضعف و توانایی انسان…!
محمد آصف فقیری
توانایی نامحدود انسانی٬ از مبانی تفکر تا تاج کرامت همانا کامل شدن انسان یا صاحب فکر شدن٬ که در مقابل آن – ضعف انسانی در عدم تفکر و تعقل٬ محدود در ذهنیت و عینیت می شود.
ذهنیت و عینیت:
ذهنیت در صورتیکه توسط عینیت محدود شود٬ روح مغلوب ماده یا جسم در کالبد انسانی می شود(اختلال روانشناسی) اما ذهنیت از قوت تفکر٬ در مدیریت عینیت اگر پدیدار شود: توسعه انسانی در همه ابعاد پدیدار می گردد.
در نتیجه افغانستان:
در افغانستان جامعه چنین ذهنیت داده شده: که عینیت دین همین ظواهر فاقد ماهیت یا باطن است. و مصداق آن دهشت و وحشت می گردد.
در حالیکه حکمت لامنتهی تحقیق در خدمت منابع اسلامی است. اما مجریان دین یا دینداران در وطن ما٬ ذهنیت فاقد تحقیق و پژوهش همانا تظاهر را٬ عینیت بخشیده اند. که ماتور توسعه که عبارت از تحقیق و تعقل و تفکر است خاموش کرده اند. سیر معرفت دینی و روش تحقیق منظم دانشگاهی تجویز بر همه مشکلات افغانستان است.
نظم:
وحدت عین و ذهن!
مصلحت عین و ذهن را کجاست؟
تلفیق این دو، یک وجود ماست
کشفِ ممکن، که کاوش مطلق
آغاز بی انجام، در شوقِ لقاست
نور عقل و نار عشقش، زدمِ دمهای او
کز فنای وحدت، کثرتش کی جداست
رونق یکسانیم، یک تن و یک جوی او
قطره ام زدریا، او درون گوهرهاست
در وجود موجود، هم حُبِ مقصود
صد رجوع و سجود، در خمی ابروست
نه فقر به فقیری، در غنایش مستوری
در هیچ مپیچ، کز فنا بقاء دوست
محمدآصف فقیری
نوشتن دیدگاه
دیدگاهی بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مطالب مرتبط
پر بیننده ترین مقالات
پیوند با کانال جام غور در یوتوب
Reconnect to YouTube to show this feed.
To create a new feed, first connect to YouTube using the "Connect to YouTube to Create a Feed" button on the settings page and connect any account.
صفجه جام غور در فیس بوک
Problem displaying Facebook posts.
Type: OAuthException
Subcode: 460
گزارشات و مصاحبه ها
-
قاری رحمت الله بنیان گزار گروه داعش و سرکرده گروه طالبان ولایت غورطی یک عملیات نیروهای امنیتی افغان در ولایت فاریاب کشته شد
-
کارگاه سه روزه آموزش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه برای نیروهای امنیتی و دفاعی در ولایت غور
-
گرامیداشت شانزدهمین سالروز تأسیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در ولایت غور
-
امضاء تفاهمنامه نشر برنامه های حقوق بشری با چهار رادیو در ولایت غور