آرشیف
تفاوت «ولا» با « ولایت»
محمد نصير توكلي
اگر متوجه شده باشید، بسیاری از کارمندان ادارات – به ویژه کارمندان سابقتر- عادت دارند در نوشتهها و مکاتیب شان به جای « ولایت» از « ولا» استفاده میکنند و آن را مخفف « ولایت» میخوانند؛ به گونهی مثال: « ولایت غور در قسمت تامین امنیت به نیروی بیشتر نیاز دارد. امید است به این « ولا» توجه صورت گیرد» در حالی که اگر به فرهنگها و واژه نامهها رجوع شود، در هیچ قاموسی « ولا» به معنی «ولایت» یا مخفف آن به حساب نمیآید.
آنچه منابع واژه شناسی در پیوند به واژهی «ولا» معلومات میهد، «ولا» به معنی: هول، دلهره و اضطراب|| پیاپی کردن کاری، دم به دم|| و همچنان همراه با «ء» به معنی دوستی و محبت آمده است. اما « ولایت» به معانی : «حکومت و امارت سلطان، پادشاهی و فرمانداری» تعریف شده است که منظور و هدف نویسنده در موارد بالا، همین است. اما کاربرد « ولا » به عنوان مخفف « ولایت » هیچ سهولتی ایجاد نمیکند و هیچ لطفی در نوشته به ارمغان نمیآورد.
در نتیجه باید توجه داشته باشیم که « ولا » به معنی « ولایت » نادرست است و کاربرد منطقی ندارد. تنها شمار معدودی آن را به عنوان یک اصطلاح ساختگی و فرادستوری بین خود به کار میگیرند که در کاربرد همگانی دشوار به نظر میرسد.
نوشتن دیدگاه
دیدگاهی بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مطالب مرتبط
پر بیننده ترین مقالات
مجلات و کتب
پیوند با کانال جام غور در یوتوب
صفجه جام غور در فیس بوک
Problem displaying Facebook posts.
Type: OAuthException
Subcode: 460
گزارشات و مصاحبه ها
-
قاری رحمت الله بنیان گزار گروه داعش و سرکرده گروه طالبان ولایت غورطی یک عملیات نیروهای امنیتی افغان در ولایت فاریاب کشته شد
-
کارگاه سه روزه آموزش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه برای نیروهای امنیتی و دفاعی در ولایت غور
-
گرامیداشت شانزدهمین سالروز تأسیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در ولایت غور
-
امضاء تفاهمنامه نشر برنامه های حقوق بشری با چهار رادیو در ولایت غور