X

آرشیف

بیان ویرانگر!

 

بیت:

گر حرف من٬ از قالب عقل آید بیرون

کاین سیر پروازم و ترک آزادی نمیکنم

 

چیستی عقل در جامعه توده:

چیستی عقل چون گوهر از عقل کُل در تمیز حق از باطل و شناخت یا بصیرت در پدیداری استنتاج در جامعه توده نیست٬ که اعضاء توده هستند.

هستی عقل در جامعه توده به حد و اندازه صور حسی یا Image که این جرس ها٬ جسم یا کالبد زنده انسانی را٬ فاقد حافظه دراز مدت٬ و بدون تحلیل و بصیرت در کثرت همدیگر پذیری یا وحدت قرار می دهد. که اساس و روح جمهوری غایب و نمی توان به سعادت سیاست از قانون و عمل مقبول تا نتیجه معقول همانا توسعه رسید.  

 

جذبه کلام و انسجام اذعان:

جذبه کلام در فهم و عمق بیان حکما می باشد٬ که مرحله درون سازی در مخاطبین را٬ سریع طی یا سپری می کند. و جذبه بیان که انسجام حکمت در وجود مخاطب کند را٬ به مانند:‌ ارسطو٬ مولانای روم٬ خواجه عبدالله انصار و سایر حکما و عرفا می توان پیدا نمود. که قطعاً نویسندگان امروزی چون: باری جهانی٬ فرید یونس و یا احمد سعیدی … از این جذبه های کلام که از گوهر حقیقت یا درک حقیقت باشد٬ برخوردار نیستند. و نمی تواند نوشته یا حرف شان در وجود و تفکر مخاطبین تغییر و انسجام اذعان چون اراده جمعی و وجدان جمعی پدیدار کند.

در نتیجه:

سیر منظم حکمت و متعالی علم علوم انسانی در تحقیق دانشگاهی نتیجه داده است. که متاسفانه عدم و فقدان عقلانیت سیاسی در افغانستان ناشی از نبود مراکز تحقیقی تخصصی می باشد. و اگر چندی می  باشد در بیطرفی و به هدف درک حقیقت فعال نیستند. و سعی در اثبات مفروضات و یا فرضیه های دارند٬ که مقدم علم و تحقیق٬ باور درست بودن آنرا دارند. و نهادهای آکادمیک را٬ خادم این فرضیه ها و باورهای خویش کرده اند. از جهت اپوزسیون نیز بخاطر منافع خصوصی خودشان مبارزه دارند٬ که نتوان دموکراسی خواهان فاقد علم و منطق را٬ نهادینه یا به نتیجه رساند.

 

محمدآصف فقیری

 

X

به اشتراک بگذارید

Share

نظر تانرا بنویسد

کامنت

نوشتن دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

مطالب مرتبط

پیوند با کانال جام غور در یوتوب

This error message is only visible to WordPress admins

Reconnect to YouTube to show this feed.

To create a new feed, first connect to YouTube using the "Connect to YouTube to Create a Feed" button on the settings page and connect any account.