آرشیف
پیام تبریکی داکتر فیض الله ایماق بخاطر چاپ کتب جناب نذیر احمد ظفر بنام بانوی قلم فرسا ماریا دارو و غزلیات وی بنام آرا
داکتر فیض الله نهال ایماق
.محترم نذیر احمد ظفر یکی از شخصیت های شهیر و ژورنالست و ادیب و شاعر بلند اوازه افغانستان است
آشنایی من با این شخصیت عالی و خبرنگار مسلکی ازسالها قبل در رادیو تلویزیون ملی افغانستان بوقوع پیوسته بود. همسرعزیزم انابت جان ایماق و اینجانب نه تنها در ایام اقامت ما در کابل باهم همکار بودیم بلکه در ایام هجرت نیز در رادیو تاشکند یکجا در سرویس خبری فارسی دری تورکی واوزبیکی فعالیت داشتیم.
دراین روزها خبر نیک وبسیار خوبی در رسانه مجازی شینده و در سایتهای هموطنان ما خواندم که وارث الشعرا جناب محترم ظفر شاعر شیرین کلام عصر حاضر افغانستان در غربت، کتابی را تحت عنوان« بانوی قلم فرسا »در باره زندگینامه و خدمات علمی وفرهنگی خانم ماریا جان دارو در قید تحریر درآورده است که واقعاٌ یکی از مهم ترین کتاب های تالیفی جنا ب محترم ظفر بشمار میآید.
بانو ماریا جان دارو و مرحوم محمد یوسف دارو شوهر شان با اینجانب ایماق و همسرم بی بی حاجی انابت جان ایماق و وارث الشعرا جناب ظفر در ادارات مختلف رادیو تلویزیون ملی مصروف کارهای مربوطه بودیم و اکنون تنها جناب ظفر در امریکا و ما سه نفر من و همسرم بی بی حاجی ، خانم دارو در کشور کانادا حیات بسر میبریم.
کتاب بانوی قلم فرسا که چندی قبل در سایت ها به نشر رسیده است؛ بسیار پرُ کیف و قابل تحسین بوده زیرا ؛ کتاب بانوی قلم فرسا که با قدر دانی از شخصیت علمی وادبی و فرهنگی و هنری از ملیت های مختلف واز کشور های مختلف دوستان فرهنگی که با خانم ماریا دارو شناخت داشتند با نیکویی از خدمات و فعالیتهای هنر ی و فرهنگی و اداری و از برخورد وی با تمام پرسنل رادیو تلویزیون ملی منحیث خادم وطن دوست وبشر دوست یادآوری و نگاشته اند.
نام خانم ماریا دارو در میان زنان افغانستان به قلم درشت و بشکل جلی نوشته شده زیرا وی مولف کتابهای زیاد و مقالات بیشمار و داستان های خیلی عالی فرهنگ و عنعات مردم عزیز کشور را بشکل دل آنگیز عشقی و اجتماعی و انتباهی تحریر نموده است. که بعضی از داستان هایش در یوتوپ نیز اقبال نشر پیدا کرده است.
لازم بود که درباره این نام شناخته شده که الحمد الله هنوز در قید حیات میباشد ؛ قلم بدستان مطالبی بنویسند که خوش بختانه وارث الشعرا جناب ظفر شاعر شیرین سخن در این مورد پیشتاز شده ونام نامی خانم ماریا داروی گرامی را ثبت تاریخ علمی و فرهنگی افغانستان نمودند.
قابل یاد آوری میدانم که از سده های پیشین معمولا در باره طبقه ذکور نوشته های زیاد خواندیم و طبقه اناث گم نام مردند.در حیات شان نیز در حایشه رانده شدند.
خوش بختی این است که خانم داروی عزیز و گرانقدر که مستحق این قدر دانی بودند و در حال حیات شان از طرف فرهنگیان واز قلم نویسای جناب ظفر بمعرفی گرفته شده است؛ برای شان تبریک میگویم.
لازم یاداوریست که جناب وارث الشعرا ظفر هم زمان با کتاب بانوی قلم فرسا دیوان غزلیات خود را نیز تحت نام آرا دیوان اشعار جناب ظفر شیرین کلام میباشد.و بدسترس دوستداران شعر وادب قرار داده شده است میگویم.در باره هردو کتاب توجه ام به حسن نظر شاعر والاگهر خیلی جلب شد این بود که بانوی قلم برای یک خانم فرهنگی ارجمند نوشته شده و مجموعه غزلیات خودرا به همسر عزیز خود» خانم عالمتاب گرانقدر» هدیه کرده است.
اینجانب ایماق از طرف خود و همسرم بی بی حاجی انابت ایماق ، این خدمت بزرگ و ماندگار برادر گرامی و دانشمند و قلم بدست جناب ظفر که درباره شخصیت عالیقدر بانو ماریا دارو و مجموعه اشعار و غزلیات نغز و دل انگیز « آرا» را بطبع رسانیده اند؛ از صمیم قلب تبریک گفته و دستان شان را بامحبت صمیمانه می فشارم. کامیابی های روز افزون شان را از خداوند منان آرزو مینمایم.
بااحترام ایماق
نوشتن دیدگاه
دیدگاهی بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مطالب مرتبط
پر بیننده ترین مقالات
مجلات و کتب
پیوند با کانال جام غور در یوتوب
گزارشات و مصاحبه ها
-
قاری رحمت الله بنیان گزار گروه داعش و سرکرده گروه طالبان ولایت غورطی یک عملیات نیروهای امنیتی افغان در ولایت فاریاب کشته شد
-
کارگاه سه روزه آموزش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه برای نیروهای امنیتی و دفاعی در ولایت غور
-
گرامیداشت شانزدهمین سالروز تأسیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در ولایت غور
-
امضاء تفاهمنامه نشر برنامه های حقوق بشری با چهار رادیو در ولایت غور