آرشیف
” نوروز : میـراثی فرهنگی و نمــاد همبستگی در گــستره جهانی”
دکـتـر بصـیر کامجو
نوروز، این کهن جشن جاودانه، نه ًتنها یک آیین ملی، بلکه میراثی فراتاریخی و بینافرهنگی است که مرزهای جغرافیایی را درنوردیده و به پیوندی میان ملل مبدل شده است . همزمان با شکوفایی طبیعت، نوروز تجدید حیات را در بخش های فردی، اجتماعی و هستی شناسانه بازتاب می دهد و انسان را به بازاندیشی در پیوند خویش با زمان، طبیعت و دیگری فرامیخواند . از فالت ایران تا آسیای مرکزی، از بالکان تا چین واز نیم قاره هند تا اروپا وآمریکا ، این جشن باستانی پژواکی از خرد مشترک بشری است که در قالب رسوم، آیین ها و ادبیات متجلی شده است .
نوروز؛ روایت وحدت در کثرت
نوروز، با ثبت در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو، نه تنها یک نماد، بلکه گواهی بر پیوند هویت های گوناگون در بستری مشترک است . این جشن که ریشه در چرخه کیهانی و باززایی طبیعت دارد، یادآور آن است که تنوع فرهنگی، نه عاملی برای گسست، بلکه تجلی گاه همگرایی دروحدتی متعالی است . گستره آیین های نوروزی، از سفره هفت سین تا آیین های پاکسازی و دید و بازدید، نشانگر پویایی فرهنگی و استمرار یک آگاهی تاریخی است که اقوام ایرانی تبار)تاجیکها ، پارسها وکرد ها ( وسایر ملیت های فارسی زبان را درفرآیند هزارهها به هم پیوند داده است .
نوروز؛ بستر دیالوگ بینافرهنگی
مطلب کامل در اینجا
نوشتن دیدگاه
دیدگاهی بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مطالب مرتبط
پر بیننده ترین مقالات
مجلات و کتب
پیوند با کانال جام غور در یوتوب
صفجه جام غور در فیس بوک
Problem displaying Facebook posts.
Type: OAuthException
Subcode: 460
گزارشات و مصاحبه ها
-
قاری رحمت الله بنیان گزار گروه داعش و سرکرده گروه طالبان ولایت غورطی یک عملیات نیروهای امنیتی افغان در ولایت فاریاب کشته شد
-
کارگاه سه روزه آموزش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه برای نیروهای امنیتی و دفاعی در ولایت غور
-
گرامیداشت شانزدهمین سالروز تأسیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در ولایت غور
-
امضاء تفاهمنامه نشر برنامه های حقوق بشری با چهار رادیو در ولایت غور