محمد حسن حکیمی

اعلامیه گروه مردم،جوانان وفعالین جامعه مدنی غور درمورد انتخابات 1393
بسم الله الرحمن الرحیم
معرفی گروه:
افغانستان آزاد، دموکراتیک، مرفّه و مردم سالار توأم با احترام به ارزشهای مدرن حقوق بشری عصاره¬ی آرزو و درد مردم ما را تشکیل می¬دهد.موضع گروه در پیوند به انتخابات آتی:
انتخابات ستون فقرات دموکراسی و سنگ بنای مشروعیت حکومت است. حکمرانی خوب بدون انتخابات و بروکراسی شایسته سالار، بی¬طرف، متخصص و متعهد تحقق ناپذیر است. بدون حکمرانی خوب و بروکراسی هدفمند، توسعه سیاسی-اقتصادی انگاره¬ی دست نیافتنی است. بنا بر این، توسعه سیاسی-اقتصادی افغانستان منحیث آرزوی دیرینه¬ی شهروندان کشور از مجرای انتخابات سالم و شفاف قابل تأمین است.
فرآیندهای انتخاباتی دوازده سال گذشته گرچند بستر مساعد و اقدامات سودمند برای شکل¬دهی حکومت مقتدر و رسیدن توسعه سیاسی-اقتصادی را در کشور فراهم آورد، امّا آلاینده¬های همچون نا امنی، تقلب و تخلف انتخاباتی، نفوذ ناقضین حقوق بشر در بدنۀ حکومت و فساد فزایندۀ اداری باعث گردید که توسن قدرت سیاسی وحشیانه و ناآرام به سمت واپس گرائی بتازد تا پیشروندگی و توسعه. افزایش فاصله¬ها وگسست¬های انکار ناپذیر میان دولت افغانستان و جامعه جهانی از یکسو و تعمیق فاصله میان حکومت و مردم از سوی دیگر برآیند چنین حکمرانی است که سزاوار آنستکه "حکمرانی بد" یا "حکومت ناکام" نامیده شود.
ما با عبرت از گذشته و نگاه عقلانی به آیندۀ سیاسی کشور، انتخابات را گزینۀ بی¬بدیل می¬پندارد و در این راستا با رعایت کمال بی¬طرفی خواسته¬های خویش را چنین طرح می¬نماید:
• شهروندان کشور در تعیین زعیم سیاسی شان نقش اساسی داشته و در انتخاب نیک و بد مختارند. اگر شهروندان خود را مستحق زعیم نیک می¬پندارند، پس باید انتخاب نیکو داشته باشند ور نه بدان بر آنان حکومت خواهد کرد. وظیفۀ شهروندی ایجاب می¬نماید تا آنان مشارکت همگانی و عاقلانه در انتخابات آتی داشته باشند.
• حکومت افغانستان و نیروهای ملی امنیتی باید زمینه را برای تأمین امنیت انتخابات و دسترسی شهروندان به مراکز رأی دهی فراهم نمایند.
• دولت ضمن رعایت بی¬طرفی و عدم جانبداری از کاندید مشخص، باید تمام تدابیر جدی تأمیناتی را برای برگزاری انتخابات سالم، قانونی و شفاف در وقت مقتضی اتخاذ نماید.
• کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی قویا از آرای مردم صیانت نموده و در مشوره نزدیک و موثر با احزاب سیاسی، جامعه مدنی و رسانه ها یک میکانیزم کارآ برای جمع آوری و رسیدگی به شکایات ایجاد نماید.
• حضور ناظرین ملّی و بین المللی باعث افزایش اعتبار و وجاهت انتخابات می¬گردد. از این رو، دولت افغانستان و بویژه کمیسیون مستقل انتخابات مکلف به فراهم آوری زمینه¬های حضور ناظرین در جریان انتخابات از محلات رأی¬دهی هستند.مابه کسی رای میدهیم که ساخت سرک مرکزی در اولیت کاری وی باشد
پر بیننده ترین مقالات
-
سلطان رضیه غوری
-
آب و هوای ولایت غور
-
بیوگرافی شهید محمد رفیق علم
-
اصطـــلاحــــات و واژه های شیرین لهجـهً غوری
-
شهر فیروز کوه مشهور ترین پایتخت سلاطین بزرگ غوری
-
زندگی نامه مختصر مرحوم سید محمد رفیق نادم رئیس بنیاد فرهنگی جهانداران غوری حوزه غرب
-
سرگذشت سیاه موی و جلالی
-
Muhammad of Ghor
-
نثار احمد حبیبی غـوری کیست؟
-
Minaret Of Jam
مجلات و کتب
جام غور در شبکه های اجتماعی
گزارشات و مصاحبه ها
-
قاری رحمت الله بنیان گزار گروه داعش و سرکرده گروه طالبان ولایت غورطی یک عملیات نیروهای امنیتی افغان در ولایت فاریاب کشته شد
-
کارگاه سه روزه آموزش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه برای نیروهای امنیتی و دفاعی در ولایت غور
-
گرامیداشت شانزدهمین سالروز تأسیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در ولایت غور
-
امضاء تفاهمنامه نشر برنامه های حقوق بشری با چهار رادیو در ولایت غور
ما بـه کسی رای میدهیم که ساخت سرک مرکزی در اولیت کاری وی باشد